Solceller boende utan elanslutning.

Äger ni en sommarhus eller stuga utan uppkoppling till elnätet? Våra solcellspaket på 12V är perfekta lösningen för sommarstugor och torp. Ett 12V-paket med solceller kan driva både tv, dator och belysning till och med kyl och frys – beroende på vilken storlek på paketet ni väljer.

Att använda sig av solenergi på sommarhalvåret i Sverige är väldigt effektivt och i kombination med ett eller flera batterier för de inte fullt lika effektiva stunderna får ni en perfekt lösning för ert sommarhus.

Priset på att investera i en solcellsanläggning skiljer sig från fastighet till fastighet men en stor del beror på antal soltimmar, storlek på tak samt vad man vill använda energin till.

Oavsett om ni är anslutna till det fasta elnätet eller inte är solceller en bra investering för miljön och plånboken. En normal anläggning på 230 nätet har en återbetalningstid på mellan 8-14 år.

Vill ni veta mer om solceller för fastigheter utan uppkoppling till elnätet eller få en prisuppgift? Kontakta oss här nedan så ringer vi upp, eller vill du kanske boka ett kostnadsfritt hembesök? 

Kortfakta om solel

Behöver du ansöka om bygglov?
År 2018 avskaffades kravet på bygglov för installation av solceller. Det finns fortfarande speciella fall där man kan behöva söka bygglov, det kan vara historiska byggnader eller om det kan påverka utseendemässigt där det ska sättas upp.